Malá kopaná

Dne 25. září se na travnatých plochách 4. ZŠ Kladno uskutečnil turnaj chlapců 8. a 9. tříd v malé kopané. Kromě našeho výběru se této akce účastnilo ješte šest dalších škol, postoupit však mohly pouze tři nejlepší.

Na úvod jsme narazili na Kamenné Žehrovice. Brzy po úvodním hvizdu vstřelil krásnou branku Petr Jindra a poslal svůj tým do vedení. Soupeř si za celý zápas téměř nic nevytvořil, přesto však po proměněném pokutovém kopu vyrovnal na konečných 1:1.

Následné utkání proti 6. ZŠ už náš tým nezaváhal a po brance nejlepšího našeho střelce Jindry vyhrál 1:0.

Další překážkou za postupem byla 14. ZŠ. Díky kvalitní hře v obraně a nebezpečnému útoku se odehrálo utkání pod naší taktovkou a konečné skóre 2:0 (střelci Hanzlík a Jindra) nebylo žádným překvapením.

Ve třetím zápase v řadě jsme se střetli s poněkud slabším výběrem ze Pcher. Na našich se brzy projevila únava a po velké hrubce, jinak dobře chytajícího brankáře Musela, šel soupeř překvapivě do jednobrankového vedení. Těsně před koncem se však Petr Jindra ukázal jako správný kapitán a zachránil vyrovnávací brankou alespoň jeden remízový bod.

V posledních dvou utkáních se Sportovním Gymnáziem Kladno a fotbalovou 4. ZŠ doslova vydřeli naši svěřenci bezbrankové remízy a dokázali se po součtu bodů umístit na výborném druhém místě zaručujícím postup do jarního okresního finále.

Družstvo tvořili: Jindra, Musel, Masař, Novák O., Hanzlík, Krupička, Zbořil, Všetečka

Vedoucí družstva: Mgr. Václav Barták

30. září 2009