Buštěhradský školní mladší výběr má krajský bronz v šachu, starší vezou krásné 5. místo

V úterý 17. 12. 2019 se odehrál na půdě kulturního domu v Neratovicích krajský turnaj škol v šachu. Po postupu z okresního kola tam ani letos nemohla chybět naše dvě družstva.

V sedmi kolech se naši šachisté utkali švýcarským systémem v konkurenci 16 mužstev (1. stupeň) a 14 mužstev (2. stupeň). Starší výběr ve složení Ondřej Popovský, Stanislav Smékal, Matyáš Buk, Matěj Kučera, Šimon Hájek bojoval srdnatě. Dokonce se mu podařilo porazit budoucího vítěze turnaje a skončil na krásném 5. místě.

Mladší žáci Filip Hrubý se sestrou Viktorií, Pavel Kováč (teprve druhák), Matěj Zelenka a David Štýbr v tichosti střádali kousek po kousku jeden bod za druhým, až se jim podařilo vystoupat na fantastické třetí místo v celkovém pořadí. Na turnaj jsme jeli zcela bez ambicí, protože jsme měli mladé výběry, které jely hlavně sbírat zkušenosti. Výsledek byl tedy velkým překvapením a o to větší byla naše radost.

Velice děkujeme všem našim reprezentantům, že buštěhradské škole a buštěhradskému šachovému oddílu dělali svými výsledky takové jméno a prestiž.


Mgr. Václav Barták

8. června 2020