Co pro naše děti děláme

Žáci naší školy se pravidelně účastní zeměpisné, dějepisné a fyzikální olympiády a také olympiády z anglického jazyka. Dbáme na to, aby se žáci v co největším počtu účastnili Logické olympiády, Pythagoriády a Matematického Klokana, abychom mohli odhalit a podchytit případné talenty, které jinak ve školním prostředí nemusí být vždy patrné.

Podporujeme také účast dětí v literárních a výtvarných soutěžích a jsme hrdí, že někteří naši žáci zaznamenali i v tomto školním roce významné úspěchy. Například žák 9. třídy obsadil 3. místo v krajském kole Fyzikální olympiády a žákyně 5. třídy postoupila do krajského kola Logické olympiády.

Každým rokem pořádáme soutěž o nejlepšího školního šachistu, spolupracujeme intenzivně se šachovým oddílem při TJ Sokol Buštěhrad a naši žáci v šachu pravidelně postupují do krajského kola. V roce 2019 žáci prvního stupně obsadili 3. místo v Krajském přeboru škol v šachu.

Dbáme rovněž na rozvoj sportovních dovedností. Náš florbalový tým se úspěšně účastní okresních a krajských soutěží. Při škole funguje také atletický kroužek. Pravidelně jedenkrát za dva roky organizujeme v naší škole testování IQ. Posledního testování na podzim roku 2018 se zúčastnilo přes osmdesát žáků.

Naše škola rovněž usiluje o co nejkvalitnější výuku cizích jazyků. Proto u nás tuto chvíli působí rodilý mluvčí anglického jazyka. V širokém spektru kroužků, které našim žákům nabízíme, je také Klub deskových her a kroužek Feuersteinovy metody. Oba kroužky jsou hrazeny ze šablon, tedy pro rodiče zcela zdarma.

 

Ing. Martina Svobodová

8. června 2020