Dopravní soutěž 3. místo

Odpoledne trávená ve škole, jak je známo, žáky nebaví, ale když se jednalo o jízdu na kole, byla většina pro. Abychom se mohli zúčastnit cyklistické soutěže v obou kategoriích, bylo potřeba se pořádně připravit, ať už v teoretické části nebo praktické. Dalo nám to zabrat, ale všichni jsme byli ochotní se do toho vrhnout po hlavě. Přece jen: „Reprezentovat školu nám za to stojí.“

Přišel náš očekávaný den – 15. květen 2018. Věděli jsme, co nás čeká, ale když se objevíte mezi padesáti dalšími dětmi, žádná sranda to není a napětí roste a roste. První jízda na dopravním hřišti v Kladně Rozdělově, kde nás kontrolovali policisté, nám dělala velké problémy, ale po nezdaru přišel velký úspěch v teoretické části, poznávání dopravních značek, řešení dopravních situací a první pomoci.

Na závěr nás čekala jízda s překážkami, která nebyla vůbec jednoduchá, několik sražených branek, kolíků, vylitá voda, ale i přesto jsme si zasloužili 3. a 10. místo.

Odměnou nám byl nejen pocit, že jsme něco dokázali všem okolo, ale hlavně sobě samému. Potěšili nás také drobné dárky, které jsme za svou snahu obdrželi. Rádi vzpomínáme na větu, kterou při startu řekl ředitel hasičů: „Výherci jste vlastně vy všichni, kteří jste se přihlásili.“

Žáci 4. – 7. Třída

 

Touto cestou bych chtěla poděkovat a pogratulovat všem žákům, kteří se na soutěž přihlásili, ale nejen jim, také velké díky patří rodičům za jejich podporu.

M. Ludvíková


24. května 2018