3. místo ve Školní florbalové lize

Na pátý pokus se to konečně povedlo. Výběr našich žáků od 3. do 7. třídy dokázal v kladenské hale BIOS vybojovat bronzové medaile.

Abyste měli lepší představu, o jak velký úspěch se jedná, zabředneme trošku do historie a systému soutěže.

Již 6 let se hraje v Kladně za podpory Magistrátu města Kladna a ve spolupráci s FBC Kanonýři Kladno Školní florbalová liga - florbalem proti drogám a kriminalitě. Každoročně se jí účastní 10-12 družstev, která se celý rok střetávají každý s každým dvakrát a nakonec rozhodují o konečném pořadí v závěrečném play off. Týmy nevystupují pod názvy škol, odkud pochází, ale pod zvířecími jmény. Proto se o nás dočtete jako o Tygrech.

Dvakrát týdně se ráno před vyučováním scházeli naši Tygři na pravidelné tréninky ve školní tělocvičně a cca každý měsíc v sobotu nebo v neděli změřil své síly s dvěma soupeři. Po základní části vypadala tabulka následovně:

Pos Tým Zápasů Vyh Rem Proh Body
1 Nosorožci 18 17 1 0 52
2 Jeleni 18 14 1 3 43
3 Tygři 18 12 2 4 38
4 Opice 18 9 1 8 28
5 Medvědi 18 8 1 9 25
6 Vlci 18 7 3 8 24
7 Zubři 18 5 1 12 16
8 Žraloci 18 4 4 10 16
9 Štíři 18 4 2 12 14
10 Orli 18 1 2 15 5

Všimněte si té jediné remízy Nosorožců (4. ZŠ Kladno- florbalová škola). To je naše práce a je nutno dodat, že ji Nosorožci zachránili až 6 vteřin před koncem zápasu.

V sobotu 13. 5. 2017 se mělo rozhodnout během jednoho dne o konečném pořadí v playoff. Zde jsme nejprve narazili ve čtvrtfinále na tým Vlků (8. ZŠ Kladno). Výhra 6:0 trošku zkresluje a zjednodušuje náročnost tohoto zápasu. Tygři to ale zvládli na jedničku. V semifinále už na nás čekal ale zápas, do něhož jsme nenastupovali jako favorité. Jeleni ze 7. ZŠ Kladno měli i letos silný kádr. V základní části se nám je ale podařilo jednou porazit a tak jsme si věřili i tentokrát. Nástup do zápasu vypadal nadějně. Naši tlačili soupeře na jeho polovině, ujali se brzo vedení 1:0, ale pak soupeř udeřil z rychlých protiútoků a vyhrál toto utkání v poměru 4:2. Zklamaní a unavení Tygři těžko sbírali síly a motivaci do boje o bronz. Museli to zvládnout za 15 minut, kdy je čekal boj o vše s Medvědy, tedy 2. ZŠ Kladno. Bilance ze základní části vyznívala jasně pro nás (dvě jasné výhry), ale únava, zklamání ze semifinále a specifická atmosféra playoff rozdíly srovnávaly. To se potvrdilo hned v úvodu utkání, kdy Tygři s těžkýma nohama brzo prohrávali 0:2. Vůle po vítězství a soudržnost týmu však dopomohly ještě do poločasu snížit a do konce zápasu vyrovnat. O vítězi utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy. Po dvou neproměněných na obou stranách se ve třetí sérii trefil zkušeně jeden z Medvědů a zklamání bylo velmi blízko. K nájezdu o vše se rozběhl Lukáš Rohla a chladnokrevně jako správný kapitán odmítl konec zápasu. Dále už se jelo vyřazovacím způsobem. Jednička týmu v bráně Tygrů Kuba Štýbr obratným zákrokem soupeře vychytal a když pak opět Lukáš přezdívaný "Rohlík" jako nic uklidil míček do branky, mohla propuknout naše radost naplno.

Jako pyšný trenér týmu bych rád poděkoval J. Štýbrovi, L. Rohlovi, S.Kolakovi, V. Stehlíkovi, P. Sedelmayerovi, V. Hartmanovi, M. Kozubkovi, M. Pajkrtovi, L. Zárubovi, M. Chocholáčkovi, J. Muselovi, J. Javorčekovi, M. Kučerovi, P. Bílkovi, O. Popovskému, M. Bukovi, Š. Pančákové a M. Halajovi za celoroční dřinu, trpělivost, vůli a odhodlání. Též nesmím zapomenout vyzdvihnout zásluhy rodičů, kteří prožívali náš úspěch, hnali nás svým mohutným a hlasitým fanděním dopředu a podporovali nás od žačátku do konce sezóny.

Klobouk dolů, Tygři.

Mgr. Václav Barták - hrdý trenér skvělé party

 

 


15. května 2017