Zápis ze zasedání dne 13. 6. 2012

Datum konání: 13.6.2012

Autor: Mgr. Daniela Swart

1. Informace o schůzce

datumčasmístopočet účastníků
13.6.201217:30 - 19hZŠ Buštěhrad8

Účastníci přítomní

Věra Mrázková (VMr), Vladislav Fialka (VFi), Tomáš Musil (TMu), Václav Barták (VBa), Daniela Javorčeková (DJa), Milena Maršnerová (MMa), Daniela Swart (DSw), Magda Kindlová (MKi).

Účastníci omluvení

Libuše Krobová (LKr)

Hosté

Věra Sklenářová (VSk)

2. Agenda

Popis

  1. Rezignace Tomáš Musila na členství ve školské radě
  2. Způsob doplnění členů školské rady o dalšího zástupce rodičů
  3. Plán revitalizace staré budovy školy
  4. Informace ředitelky školy k navýšení kapacity MŠ a školní družiny
  5. Ostatní

3. Zápis

  • 3.1. Rezignace Tomáše Musila na členství ve školské radě

    • Předseda ŠR Tomáš Musil potvrdil svůj dříve oznámený úmysl rezignovat na členství ve školské radě. Důvodem je současná časová zaneprázdněnost, která mu neumožňuje věnovat se funkci člena školské rady naplno.
  • 3.2. Způsob doplnění členů školské rady o dalšího zástupce rodičů

    • Vzhledem k rezignaci Tomáše Musila vyvstala potřeba doplnit školskou radu o dalšího zástupce rodičů. Bylo rozhodnuto, že ŠR využije výsledků voleb do školské rady ze září 2011 a osloví s nabídkou členství kandidáty, kteří se v těchto volbách umístili na 4. – 6. místě, konkrétně p. Popovského, p. Mayrhofera a pí. Froňkovou v uvedeném pořadí.
    • Pouze pokud žádný z oslovených kandidátů nabídku nevyužije, budou se v začátku příštího školního roku konat doplňkové volby. Kandidáty za školskou radu osloví Vladislav Fialka (VFi).
    • Další jednání školské rady se uskuteční na začátku školního roku 2012/13, z pověření odstupujícího předsedy jej svolá Vladislav Fialka (VFi).
    • Volba nového předsedy školské rady se uskuteční po jejím doplnění o dalšího zástupce rodičů.
  • 3.3. Revitalizace staré budovy školy

    • Vladislav Fialka (VFi) přišel s námětem na postupnou revitalizaci staré budovy školy. V nejbližší budoucnosti se opět počítá s využitím plné kapacity staré budovy, přičemž její technický stav a estetický vzhled je zčásti nevyhovující. Jmenovitě se jedná především o stav podlah, dveří, vlhkost v přízemí a vybavení tabulemi a nábytkem. Revitalizace by probíhala postupně podle finančních možností města. Předběžně byl plán na revitalizaci budovy konzultován s místostarostou p. Opltem.
    • Konkrétní plán potřeby dílčích investic vypracuje ředitelka školy (VSk) a bude projednán na dalším jednání školské rady.
  • 3.4. Informace ředitelky školy k navýšení kapacity MŠ a školní družiny

    • Ředitelka školy (VSk) informovala o problému s žádostí o navýšení kapacity mateřské školy a školní družiny, kterou městský úřad podal kraji pouze předběžně, bez dodržení formální procedury. Tento stav by mohl ohrozit plánované otevření další třídy MŠ a oddělení školní družiny, plánované na září 2012.
    • Magda Kindlová (MKi) přislíbila kontaktovat městský úřad s upozorněním na vzniklou situaci a s nabídkou pomoci při vyřizování potřebných formalit.
  • 3.5. Ostatní

    • Ředitelka školy (VSk) informovala školskou radu o tom, že končící školní rok považuje za úspěšný, především vzhledem k výjezdu žáků do Anglie a zdárně se rozvíjejícím mezinárodním kontaktům, a úspěchům žáků školy v předmětových a uměleckých soutěžích. Za znepokojující považuje výrazný pokles státem přidělovaných finančních prostředků na ostatní neinvestiční výdaje škol, který se dotýká již i kritického stavu fondu učebnic školy. Znepokojena je také návratem romských žáků, kteří byli v minulosti s diagnózou lehké mentální retardace převedení do ZŠ speciální a nyní mají být po přehodnocení diagnózy i přes negativní zkušenosti vzděláváni opět v ZŠ Buštěhrad.

4. Úkoly

úkolzodpovídátermín
1. Oslovení kandidátů z řad rodičů s nabídkou uvolněného místa ve školské radě.VFido 31.8.2012
2. Identifikace potřeb školy v rámci revitalizace staré budovy.VSkDo 31.8.2012
3. Pomoc MÚ při vyřizování navýšení kapacity MŠ a ŠDMKiurychleně

5. Agenda příštího jednání

popisprezentuje
1. Volba nového předsedy ŠRVFi
2. Informace o rozšíření MŠ a ŠDVSk
3. Projednání plánu revitalizace staré budovy školyVSk a VFi

27. června 2012