Zápis ze zasedání dne 25. 1. 2012

Datum konání: 25.1.2012

Autor: Bc. Tomáš Musil, MBA

1. Informace o schůzce

datumčasmístopočet účastníků
25.1.201217:30 - 19hZŠ Buštěhrad8

Účastníci přítomní

Věra Sklenářová (VSk), Věra Mrázková (VMr), Vladislav Fialka (VFi), Tomáš Musil (TMu), Václav Barták (VBa), Daniela Javorčeková (DJa), Milena Maršnerová (MMa), Daniela Swart (DSw)

Účastníci omluvení

Magda Kindlová (MKi)

Hosté

---

2. Agenda

Popis

  1. Informace o finanční situaci ZŠ
  2. Nové informace o rozšíření MŠ
  3. Podmínky pro přepravu dětí
  4. Plán investic školy 2012-2015
  5. Ostatní

3. Kontrola úkolů z minulého zasedání

úkolzodpovídátermínstav
1. Převzetí podkladů od bývalých členů ŠR + prezentovat „Jednací řád ŠR“TMuJednání ŠRhotovo
2. Účast na jednání s zástupci MÚ ohledně finanční situace školyTMuihnedhotovo

4. Zápis

  • 4.1. Informace o finanční situaci školy (VSk)

    • ředitelka školy sdělila, že po interpelaci ze strany její a předsedy ŠR bylo vyvoláno jednání se zastupitelkou Burešovou, která přislíbila urychlené řešení finanční situace školy. Náprava byla provedena a škole byl dorovnán plánovaný rozpočet na úroveň roku 2010, což pokrylo veškeré náklady v roce 2011.
    • Plán rozpočtu na rok 2012 je připraven v objemech totožných s rokem 2011, nezohledňuje ovšem náklady spojené s rekonstrukcí a vybavením nově vzniknuvších tříd MŠ (buď v budově MÚ nebo v prostorách „nové“ budovy ZŠ). Zároveň bude vznesen požadavek na přidělení mimořádných prostředků na vybavení nových prvních tříd ZŠ (cca 100 000,- na třídu)
    • Ve škole byla provedena kontrola ze strany zřizovatele, která nenalezla majoritní nedostatky, drobné nálezy jsou operativně řešeny.
  • 4.2. Nové informace o rozšíření MŠ (DJa)

    • Vzhledem k zpoždění dokončování rekonstrukce zámku, s níž je spojeno vystěhování Městského úřadu a uvolnění prostor pro vybudování dalších 1-2 tříd MŠ vzniká problém, jak a zda vůbec bude toto realizováno. Na jednom z minulých zasedání zastupitelstva bylo přijato rozhodnutí, že rozšíření bude přednostně řešeno v budově MŠ a nikoli v rámci budovy ZŠ.
    • Bylo rozhodnuto, že ŠR osloví písemně zastupitelstvo s výzvou, aby se začalo reálně zabývat přípravou na započetí a samotnou realizací rozšíření MŠ
    • Zároveň bude zastupitelstvo informováno o potřebě uvažovat v rozpočtu na rok 2012 nutnost vybavení 1-2 nových tříd MŠ
  • 4.3. Podmínky pro přepravu dětí organizovanou ZŠ (TMu)

    • Jako reakci na loňskou nehodu autobusu přepravujícího děti na školní výlet, doporučila ŠR (za podpory SRPŠ) stanovit pravidla pro objednávání přepravy dětí, kterou organizuje škola. (ZŠ není schopna ovlivnit kvalitu přepravy u akcí, kde dopravu sama neorganizuje – plavání, divadlo Lampion apod.).
    • Dle dohody s vedením školy bude doprava objednávána pouze u renomovaných přepravních společností, podmínkou bude vozidlo v dobrém technickém stavu, se sedadly vybavenými bezp. pásy a počet sedadel bude odpovídat počtu přepravovaných osob.
  • 4.4. Plán investic ZŠ

    • Školská rada doporučila vedení školy vypracovat plán investic na roky 2012-2015, který bude předložen zřizovateli. Toto bylo přijato a plán v základní formě byl prezentován ředitelkou školy. Po jeho úpravě (časovém rozlišení potřeb) bude zaslán na zřizovatele.
  • 4.5. Ostatní

    • TMu a VFi informovali ŠR o jednání SRPŠ, kam byli přizváni. Zástupci SRPŠ požádali o podporu ŠR v oblasti definování pravidel přepravy, což zástupci ŠR přislíbili. Dále byl ze strany SRPŠ vznesena žádost o umožnění prezentovat dokumenty sdružení na webových stránkách školy.
    • Vedení školy se k tomuto návrhu postavilo rezervovaně, neboť odpovídá za obsah dokumentů umístěných na její webové prezentaci. ŠR přesto doporučila vedení školy hledat možnosti nastavení otevřené komunikace se zástupci SRPŠ.
    • DSw upozornila na problémovou situaci v 2. B, kde se od začátku roku vystřídalo několik učitelek a funkce třídní učitelky není v tuto chvíli uspokojivě obsazena. Rodiče dětí nemají k situaci od vedení školy potřebné informace, nebyli ani informováni o tom, kdo ve třídě provedl pololetní klasifikaci, na základě jakých údajů a s jakými výsledky. Rodiče si všímají, že žáci v některých oblastech špatně zvládají učivo. Ředitelka školy vysvětlila ŠR důvod komplikací a přislíbila zorganizovat třídní schůzku.

5. Úkoly

úkolzodpovídátermín
1. dopis vedení města s výzvou na započetí konání ve věci rozšíření MŠ, pokud nebude ve věci ze strany MÚ přijat plán akcí, bude žádost eskalována na veřejném zasedání zastupitelstvaTMudo 29.1.2012
2. nastavení pravidel pro přepravu žákůVSkurychleně
3. Plán investic 2012-2015TMu+VSkdo 29.2.2012

6. Agenda příštího jednání

popisprezentuje
1. Kontrola plně úkolů z 25/1/2012TMu
2. Nové informace o rozšíření MŠTMu + DJa
3. Návrh rozpočtu ZŠ a MŠVSk
4. Předložení plánu investicVSk + TMu

7. Přílohy:

------

16. února 2012