Zápis ze zasedání dne 9. 6. 2010

Přítomni:

Ing. J. Závorková, Mgr. D. Klepalová, L. Krobová, M. Burešová, Mgr. M. Kindlová, Doc. Ing. K. Trnobranský, Ing. J. Müller, Bc. T. Musil, Mgr. V. Barták

Hosté:

Mgr. V. Sklenářová

Program:

  1. Návrh na dodatek ke školnímu řádu
  2. Organizace školního roku 2010/2011
  3. Spolupráce mezi ZŠ Buštěhrad a ZUŠ Buštěhrad
  4. Další diskuze

---------------------------------------------------------------------------------------------

  1. Školská rada projednala návrh dodatku ke školnímu řádu. Vedením školy bude zpracován systém na řešení problému nevypracovávání domácích úloh a nenošení pomůcek na vyučování. Žák, který v průběhu týdne zapomene domácí úlohu z jakéhokoliv předmětu, si tuto úlohu napíše v pátek mezi 14.00 – 16.00. hodinou. K tomuto účelu bude vyčleněna jedna učebna, ve které bude vždy přítomen pedagogický dozor. Ze závažných důvodů může být 1x přesunuto na další týden. Trvalé omluvenky rodičů nebudou školou akceptovány. V případě 3 pátečních absencí žáka, bude škola svolávat výchovnou komisi. Vedení školy zpracuje jednotný způsob zaznamenávání úkolů žáky (zápisníky, notýsek,...), tak aby rodiče byli informováni o zadaných domácích úlohách z jednotlivých předmětů. Z celou touto problematikou budou rodiče seznámeni na třídních schůzkách v září 2010 (na plenármím zasedání pro všechny třídy najednou). Školská rada tento návh schválila (7 hlasů pro, Mgr. M. Kindlová a Bc. T.Musil se zdrželi).

  2. Ředitelka školy informovala školskou radu o organizaci školního roku 2010/2011:

    • Budou dvě první třídy. Obě třídy budou pracovat s prvky programu „Začít spolu“ a genetickou metodou čtení.
    • Grant. Škola podává grant na konkurenceschopnost v částce cca 1 200 000,-Kč. Bude finacováno- čtenářská gramotnost, cizí jazyky, přírodní vědy, matematika a inkluzivní vzdělávání (stmelování kolektivu, prevence drogové závislosti). Jde zejména o další vzdělávání pedagogů, rozšíření počtu hodin a výuku netradičními metodami se zpracováním vlastních metodickýchlistů a dalších pomůcek. Zbytek prostředků bude využit na nezbytné dovybavení a materiál, např. notebook, kamera, fotoaparát, dataprojektor, laminovačka, učebnice, encyklopedie, atd. Zahájení projektu by mělo být v září.
    • Další změny. Dle informací zřizovatele se bude v průběhu prázdnin rekonstruovat školní kuchyně. Zateplení objektu bude probíhat zřejmě až v podzimních měsících. Zřizovatel nainstaluje závoru do vjezdu školy.
  3. Ing. J. Müller informoval školskou radu o jednání s ředitelem ZUŠ Buštěhrad a starostou města Buštěhradu Ing. V. Novým.

    Ředitel ZUŠ Buštěhrad požadoval schvalování vystupování žáků ZUŠ Buštěhrad na akcích pořádaných ZŠ Buštěhrad pro veřejnost, nebo pro větší publiku z důvodu dobré prezentace ZUŠ na těchto akcích. Toto ustanovení bylo ve školním řádu ZUŠ Buštěhrad.

    Po projednání tohoto sporného ustanovení s představiteli města a jednáním mezi starostou města Buštěhradu a ředitelem ZUŠ jsem byl seznámen panem starostou s následujícím.

    Ředitel ZUŠ Buštěhrad upraví znění sporného bodu tak, že ředitel ZUŠ Buštěhrad schvaluje pouze vystoupení žáků ZUŠ pořádané pod hlavičkou ZUŠ.

    Ředitelem ZUŠ jsem jsem byl pozván na jednání školské rady ZUŠ, kterého se zúčastním společně s Mgr. Bartákem

  4. V diskuzi byla školská rada seznámena panem Bc. Musilem s poznámkami a připomínkami rodičů dětí z MŠ. K těmto připomínkám se vyjádří vedení MŠ a zápis bude předán panu Musilovi.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Příští zasedání školské rady bylo dohodnuto na září 2010, termín bude upřesněn.

Dne 9.6.2010 v Buštěhradě.

Zapsal: Ing. J. Müller

29. června 2010