Vánoční akce

Zakončením adventu ve škole byly i letos vánoční besídky spojené s prodejní výstavkou žákovských prací.

Protože nemáme k dispozici vhodné prostory (tělocvična je pořád jen tělocvična) kam by se vešli všichni účinkující i diváci, rozdělili jsme připravená vystoupení na dvě části. Jedno vystoupení se konalo v sále restaurace „U Bečvářů“, druhé v Sokolovně. Našim cílem bylo i to, aby sami účinkující mohli vidět ostatní vystoupení, a i oni si mohli odnést hezký zážitek.

Atmosféra obou představení byla velmi příjemná. Zejména pedagogové ocenili kultivované chování publika. Myslím, že i žáci vnímali přízeň rodičů a přátel a z vystoupení měli velkou radost.

Rodiče byli štědří i co do nákupu školních výrobků. Z vybrané částky 2 700,- Kč budou uhrazeny nezbytné náklady a zbytek (okolo 2000,- Kč) půjde na konto sesterské školy v Peru.

Žáci pamatovalii na ty potřebnější, jako jsou děti v azylovém domě na Kladně, kam v pátek odvezeme dárky, které žáci nashromáždili pod Strom splněných přání.

Ani zvířátka nepřijdou zkrátka. Při čtvrteční návštěvě psího útulku dostanou od dětí 4. a 6. třídy vánoční dárky v podobě psích pamlsků i zatoulaní pejskové.

Na závěr chci poděkovat všem, kteří nejen před Vánocemi, ale i v průběhu roku nezištně škole pomáhali. Náš dík patří panu Štěpánkovi, majiteli autoservisu, za dovoz počítačů, manželům Heráňovým, za pomoc při zavádění internetu a správu www stránek, panu Vinklovi, majiteli prodejny, za vánoční strom, panu Opltovi z restaurace „U Bečvářů“ za umožnění konání besídky a F. Rakovi, vedoucímu Sokola za provozní zajištění vánoční besídky a firmě LEGO za dárky pro děti ZŠ a MŠ.

Nejen jim, ale všem lidem dobré vůle přejeme požehnané Vánoce, a v novém roce hodně radosti, pohody a lásky.


Mgr. Věra Sklenářová

 

19. prosince 2007