Adventní projekt v 5.A

Adventní čas je dobou čekání a přípravou na Vánoce. Právě v tomto čase se na pultech obchodů objevují adventní kalendáře, které skrývají kousky čokolády a s oblibou jsou otvírány našimi dětmi. Tyto kalendáře známe všichni. Letos jsme s dětmi u nás ve třídě neotvírali okénka s čokoládou, ale dveře. Pomyslné dveře do srdcí, dveře papírových domů - betlémů, dveře otevřené pro druhého člověka, pro dobré věci.  A udělat někomu radost? To zajisté dobrá věc je!

Při povídání s dětmi jsme se shodli, že bychom o Vánocích chtěli udělat radost nejen rodině, ale také někomu dalšímu. Seniorům z pečovatelských domů a dalších vybraných zařízení. Dne 18. 12. 2020 proběhl adventní projekt se třídou 5.A., při kterém děti v rámci tvůrčích dílniček vyráběly vánoční přání a drobné dárky pro svoji rodinu, ale právě také pro seniory.

V průběhu dopoledne se děti postupně věnovaly různým tvořivým a vzdělávacím činnostem (pracovaly s mořskou solí, bylinkami a vyráběly koupelovou směs, tvořily látkové vánoční ozdoby, vyzkoušely si netradiční výtvarné techniky při výrobě přání, proběhla beseda na téma tradičních vánočních zvyků). Celé dopoledne nás provázela hřejivá vánoční atmosféra. A aby také ne, když si děti do školy přinesly vzorky domácího cukroví, takže sladká vůně perníčků a vanilkových rohlíčků se linula po celé třídě. Všichni si projekt užívali, což bylo vidět i na zhotovených výrobcích. Hotové výrobky byly nádherné, jeden krásnější, jak druhý a pod stromečkem udělaly mnoho radosti!

PB

 

7. ledna 2021