Předvánoční čas v 5. A

Filharmonie – 4. 11. 2019

Koncert se odehrál 4. listopadu 2019 v Buštěhradském zámku. Bylo tam 5 hudebníků, všichni hráli na dechové nástroje, např. hoboj, klarinet a příčná flétna. Zahráli nám různé skladby a písničky, potom jsme soutěžili o lízátka (hádali jsme jména písniček). Soutěže byly zábavné a vtipné. Teď myslím, že mluvím za celou třídu, že nás to bavilo. Těším se na další výlet. Děkuji paní učitelce a paní asistentce, že pro nás chystají, tak skvělé výlety.

Maya Reist

Projekt - O. Sekora – 14. 11. 2019

Jako první jsme začali výrobou kvarteta. Paní učitelka vybrala dvě děti, které půjdou předat kvarteto dětem do školky. Ještě před tím jsme se přemístili do tělocvičny. Tam nás čekaly mravenčí úkoly, třeba: nošení lavičky, závody v běhu a předávání medicinbálu. Tento projekt
se mi moc líbil a byl moc zajímavý.

Marianna Mrkvičková, Eliška Rohlová

Divadlo – Kde bydlí strach? - 26. 11. 2019

Divadlo se mi moc líbilo. Bylo vidět, že to mají připravené (kostýmy a rekvizity). Doporučil bych to fakt všem, nádherný. Nejlepší scénka byla u doktora, bylo to velmi vtipné. Přišlo mi to jak film Coco a ten mám moc rád. Jsem rád, že nás tam paní učitelka vzala. Děkuju.

Tobiáš Jemelka, Kryštof Knor

Projekt ADVENT – 28. 11. 2019

Přišli jsme do školy a čekal nás projekt o Adventu. Paní učitelka nás rozdělila do skupin. Dostali jsme složky s pracovními listy. Z listů jsme se toho opravdu hodně dozvěděli. Byly to zajímavé informace. Šli jsme také péct cukroví s asistentkou Marťou. Velmi se nám povedlo. Vypracovali jsme všechny listy a šli fotit komiks. Na konci jsme si připravili prezentaci. Prezentace se nám velmi povedla. Tento den nás hodně naučil. 

Ema Krečová, Maya Reist, Martin Šumný, Jan Vlasák

Vánoční dílny s rodiči – 10. 12. 2019

Dílny – nejlepší den. Moc se mi líbil, protože jsme mohli spolupracovat jak s rodiči, tak i se spolužáky. Bylo to bombový, protože jsme tu udělali mnoho výrobků na jarmark, například sněhuláky, perníčky a zvonečky z látky. A ještě něco: „Mňam“. Kluci přinesli dort, tak jsme si ho dali, to byla dobrota. A nezapomínejme poděkovat rodičům, babičkám a dědečků, kteří nám velmi pomohli při výrobě.

Fanda Kiml, Vít Masopust, Adam Švec

Jarmark – 11. 12. 2019

Když jsem přišel na jarmark, tak tam bylo úplně plno, začal jsem prodávat, ukazoval a nabízel, aby si k nám přišli rodiče něco koupit. Byl jsem moc rád, že jsem prodával. Moc jsem si to tu užil. Prodali jsme téměř vše. Já si myslím, že se nám jarmark povedl, hodně mě to bavilo. Velký zájem byl o perníčky, mám z toho dobrý pocit.

Max Antoci, Patrik Berka, Filip Bílený, Ondřej Levý, Natálie Sadloňová, Kristián Šáda

 

20. prosince 2019