Kladenská veverka - výtvarná soutěž

V pátek 24. listopadu byl slavnostní den pro všechny malé umělce a umělkyně. V kulturním domě na Sítné proběhlo vyhodnocení XVII. ročníku mezinárodní výtvarné, literární a fotografické soutěže Kladenská veverka.

Účastnily se jí děti od předškolního věku až do devatenácti let. Výtvarné práce byly rozděleny podle techniky – kresba, kresba tuší, kresba pastelem, malba, grafika a jiné techniky, keramika a také fotografie. V neposlední řadě byly oceněny i literární práce.

Ceny předávaly významné osobnosti města Kladna, například pan Ing. D. Jiránek – primátor města, pan Ing. V. Žák – náměstek hejtmana Středočeského kraje, pan Ing. J. Fiala – zakladatel soutěže. Účastnili se i další významní lidé – Mgr. Přemysl Povondra – malíř a grafik, paní Ludmila Koulová – vedoucí redaktorka Kladenského deníku a mnoho dalších.

Výtvarné práce byly i z ciziny, například z Makedonie, Maďarska, Peru, Estonska nebo Řecka.

Naše škola se této soutěže každoročně účastní. Získali jsme pět ocenění.

V kresbě pro věk 6 – 8 let, obsadila I. místo Magdalena Sejková a III. místo Nikola Mrázková. V malbě získal III. místo Jakub Holas. Ve věkové kategorii 12 – 14 let získala III. místo Magdalena Kašparová a v kombinované technice I. místo Lenka Dvořáková.

Všem výhercům upřímně blahopřejeme a věříme, že se i nadále budou děti naší školy úspěšně podílet na XVIII. ročníku Kladenské veverky. Příští soutěž bude na téma Ochrana přírody a životního prostředí, záchrana a pomoc nemocným a raněným živočichům.

Ceny byly převzaty v zastoupení.

 

27. listopadu 2006