Lyžařský kurz Postalm/Strobl (Rakousko)

I letos jsme vypravili velice početnou skupinu 39 žáků druhého stupně do alpských velehor na lyžařský kurz. Základnou pro náš výcvik se stal krásný penzion Carl-zone v rakouském Stroblu na březích nádherného horského jezera Wolfgangsee. Na samotné lyžování se jezdilo denně do nedalekého skiareálu Postalm.

Po rozdělení do družstev se žáci učili dle svých dovedností techniky sjezdového lyžování od smýkaných oblouků po carvingové řezané oblouky. Počasí nám přálo od pondělí do čtvrtka a tak jsme lyžovali ve slunečném počasí při teplotách kolem nuly na třech metrech sněhové pokrývky. Někteří žáci si mohli dobrovolně vyzkoušet ve středu snowtubing. Ve čtvrtek jsme ulevili našim nohám krátkou procházkou odpoledne k jezeru. V pátek padal mokrý sníh, ale ani to polovinu zúčastněných žáků neodradilo. Každý večer jsme se dívali na videa z našeho lyžování, hráli různé hry a aktivity a vyplňovali předem připravené deníky. 

Na závěr bych rád pochválil všechny děti za disciplínu nutnou pro takovou akci, za snahu ve výcviku a za legraci, kterou jsme všichni zažili.

Příští rok se těšíme znovu na další lyžák.

Mgr. Václav Barták + kolektiv

 

27. února 2019