Kosmetické semináře pro II. stupeň 26. a 28.11.2013

V minulém týdnu se u nás ve škole uskutečnily dva semináře o líčení. Konaly se pro dívky od 6. – 9. ročníků. Slečnám bylo vysvětleno, jak se správně starat o svou pleť a jak se hezky nalíčit.

Od začátku jsem seminář vedla tak, aby se do něho zapojily i dívky. Požadovala jsem od nich zpětnou vazbu. Z počátku to dělalo problém, ale nakonec jsme to zvládly úžasně. Až mě samotnou překvapilo, kolik toho tak mladé dívky vědí.

Nejdříve jsem jim vysvětlila, jak se starat o svou pleť. Péče začíná správným odlíčením každý večer, ale i ráno se musíme postarat o náš obličej. Po té jsme přešli k té příjemnější časti, kvůli které jsme se vlastně sešli.

Snažila jsem se jim co nejlépe popsat, jak se rychle, snadno a hlavně pěkně nalíčit. Rozdělila jsem líčení podle denní příležitosti a to na denní a večerní. Šlo mi hlavně o to, aby si samotné dívky uvědomily, jak se v konkrétní denní hodinu nalíčit. Kdy je vhodné zvolit decentní a kdy si mohou dovolit výraznější líčení.

Na závěr jsem nechala slečny, aby si vyzkoušely samy sebe nalíčit. Procházela jsem je jednotlivě a radila, která barva by se k nim hodila a jak správně aplikovat kosmetiku.

Doufám, že si každá dívka ze semináře něco odnesla, ať už něco nového nebo něco co už znala, ale nebyla si jistá, zda to dělá správně.

Kateřina Jandová

 

2. prosince 2013