Seminář první pomoci pro žáky 7.- 9. třídy

V dnech 9. října a 7. listopadu se žáci 7.- 9. třídy zúčastnili semináře první pomoci. Seminář probíhal na Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole v Kladně.

V první řadě se dozvěděli důležité informace, jak správně postupovat, pokud by se stali svědky nehody nebo jiné události, ve které by byl ohrožen život jejich nebo dalších osob. Dále také, jak poskytnout první pomoc a zároveň neohrozit svůj vlastí život.

V další části byli žáci rozděleni do skupin a střídali se na jednotlivých stanovištích, kde jim studenti zdravotnické školy ukázali, jak v jednotlivých situacích podat první pomoc. Budoucí lékaři, sestřičky a záchranáři jim odborně zodpověděli jejich dotazy a žáci si všechny typy modelových situací vyzkoušeli. Stanoviště byla rozdělena na několik skupin od pomoci člověku v bezvědomí až po krvácení a zlomeniny.

Dle mého byl tento kurz velmi poutavě složen a žáci se dozvěděli spoustu užitečných informací, díky kterým budou schopni zachránit lidský život. Studenti zdravotnické školy dovedli bez problémů zaujmout a vše jasně a srozumitelně vysvětlit a názorně předvést. Zároveň na stanovištích vždy proběhla závěrečná evaluace, kdy byli žáci dotázáni na klíčové body podání první pomoci na konkrétním stanovišti.

Bc. Markéta Hanzlíková

 

21. listopadu 2013