Literární soutěž Říše fantazie Vodakva

Krajská knihovna Karlovy Vary ve spolupráci s Vodárny a kanalizace Karlovy Vary vyhlásila celorepublikovou literární soutěž, v níž měli žáci napsat nejkrásnější pohádku, jejímž stěžejním tématem bude „voda“.
Neváhali jsme a do soutěže vybrali nejlepší práci ze 6. třídy, jejímž autorem byl Štěpán Stolz. Štěpán pojal pohádku opravdu vtipně a jeho vyprávění o hygienické pohromě, která postihne město a ze které jí pomůže hodný mlok Skvrnka, bylo náležitě oceněno porotou. Ve čtvrtek 13. června jsme se tedy v doprovodu rodičů a spolužáka vydali na cestu do Karlových Varů, kde jsme si měli převzít cenu za 1. místo.

Po udělení několika cen za výtvarné práce dětí a tanečním představení přišla řada na literární práce. Štěpán si za svou pohádku odnesl zlatou edici stolní hry Activity. Na závěr přečetl jeho spolužák, Vladimír Záruba, celou pohádku porotě a posluchačům. Kvalita a originalita pohádky byla odměněna náležitým potleskem.

Štěpán Stolz se nyní zúčastnil další celorepublikové literární soutěže internetového portálu pro děti, jejímž tématem byly „Vynálezy, aneb bez čeho se neobejdu“, kde získal další první místo. Věříme, že se bude Štěpánovi i dalším literárním talentům dařit i nadále.

Mgr. Polášková Julie

 

17. června 2013