Projektový den

Ve středu 23. ledna probíhal ve škole projektový den, kdy každá třída zpracovávala jiné téma, v prvních třídách se jednalo o projekt Moje rodina. Hlavním cílem bylo naučit se rozlišovat blízké příbuzenské vztahy v rodině, pochopit role rodinných příslušníků a vztahy mezi nimi, uplatňovat základní poznatky o sobě, o rodině, o lidské společnosti, naučit se pravidla soužití v rodině a také porovnávat minulost a současnost.

Děti se na projekt připravovaly už doma s rodiči, což mělo velký vliv na budování rodinných vztahů. Šlo o to, že se celá rodina sešla pohromadě a povídala si o svých předcích, dávala dohromady rodinné fotografie a tvořila rodokmen. Nad přinesenými fotkami a obrázky jsme si ve středu ve třídě povídali a vyplňovali jsme pracovní listy.
V 1. A děti s paní učitelkou přinesený materiál ve skupinkách vystřihovaly a vytvořily z něj velké leporelo, zatímco v 1. B děti vyráběly koláže z fotek a rodokmenů ve tvaru velkého nápisu rodina. Na závěr se obě třídy sešly v herně a vybraní žáci v krátké prezentaci vyprávěli, co si z celého dne odnesli. Díla se žákům velmi povedla, nějaký čas budou vystavena na chodbách školy.

Veronika Tichá a Michaela Ludvíková

 

27. ledna 2013