Testování SCIO pro žáky 9.tříd

V listopadu loňského roku se škola přihlásila ke srovnávacím Scio testům pro žáky 9. tříd.

Testování proběhlo v oblasti Čj, M, Aj a všeobecný test. Vyhodnocení testů provedla firma Scio. Každý žák dostal své osobní výsledky, kde se dočetl, nejen jak si stojí ve srovnání s ostatními žáky, ale i jaké jsou jeho vědomosti v porovnání s jeho předpoklady pro studium.

Pro potřeby a zejména sebeevaluaci školy je důležité porovnání výsledků celé třídy s celostátním průměrem. Firma Scio zpracovala výsledky velmi podrobně, každá úloha je vyhodnocena zvlášť.

Nejlepších výsledků dosáhli žáci 9. B v Aj, kde se celkové výsledky pohybují na celostátním průměru (skupinový percentil 49%), 3 žáci se pohybují kolem 80% úspěšnosti, 2 žáci naopak pod 10% úspěšnosti.

V matematice  dosáhli lepších výsledků žáci 9. B, kde celková úspěšnost byla 37%. Nejlepší žák dosáhl 97% republikové úspěšnosti, dva žáci dosáhli nižší nežli 10% úspěšnosti.

Celkově nejúspěšnější byly obě třídy v Čj. 9. A dosáhla 51% úspěšnosti, 9. B 44% úspěšnosti. V 9. A se jeden žák dostal na 98% úspěšnosti a v 9. B jeden žák na 90%.

Ve všeobecném testu dosáhla lepších výsledků 9. A s 54%, 9. B dosáhla 47%.

Závěrem lze konstatovat, že průměrné výsledky naší školy odpovídají republikovému průměru. Je velmi potěšující, že se i v našich třídách objevují žáci, jejichž výsledky dosahují ke 100%. V těchto případech se jako průměrně „lepší“ jeví celá třída, neboť má svého „tahouna“, který nastavuje normu učení.

Jsme rádi, že jsme se do tohoto testování zapojili. V současné době připravujeme testování žáků 6. tříd, které chceme v každém následujícím ročníku zopakovat. Z výsledků pak budeme moci kromě jiného posoudit úroveň vědomostí jednotlivých žáků.


Buštěhrad, 14. 2. 2007


Mgr. Věra Sklenářová
ředitelka školy

 

14. února 2007