Do Anglie za olympijskou štafetou

27.5. odletí 15 žáků a 3 pedagogové naší školy do anglického města Stoke on Trent. Spolu se skupinami  dětí z dalších  evropských zemí  se zúčastní  slavností vztahujících se k předávání štafety s olympijským ohněm. Této velké cti se nám dostalo díky kontaktům, které vznikly mezi Lidickou galerií a zástupci města Stoke on Trent.

  Aby svět nikdy nezapomněl, co způsobil fašismus, šíří  manželé Alan a Cheryl Gerrardovi    informace o lidické tragédii i v anglických školách. Jejich žáci  při návštěvě Lidic chtějí vidět školu, kam chodily umučené lidické děti. Hosté z Anglie byli v naší škole již několikrát, a proto, když měli možnost pozvat některou  školu z Česka, byla  vybrána právě ta  naše. 

  Anglická strana uhradí většinu nákladů spojených s pobytem patnácti žáků a tří pedagogů. Cesta se uskuteční letadlem.  Část ceny  letenky hradí rodiče  žáků. Protože se jedná o první a reprezentační návštěvu, byli vybráni žáci, kteří budou na slavnostech vystupovat v tanečním a pěveckém sboru. Kromě plánovaného vystoupení navštíví dvě školy a prohlédnou si město a okolí.  Protože Angličané milují sport, jsou naši žáci připraveni i na sportovní klání. 

  Pevně doufáme, že  bude položen základ dlouhodobé spolupráce a každý rok se uskuteční výměna žáků obou zemí.           

  Mgr. Věra Sklenářová, ředitelka školy
 

 

24. dubna 2012