Seznamovací výlet 6.třída

Přechod na druhý stupeň byl pro letošní šesťáky zahájen seznamovacím výletem na chatu Železná v okrese Beroun, která leží v krásném prostředí obklopeném přírodou.

Cílem tohoto výjezdu bylo nejenom utužení kolektivu, ale také vybudování důvěry mezi žáky a třídní učitelkou. Za dva dny, jež jsme zde strávili, měli žáci možnost vyzkoušet svou odvahu při večerní „bojovce“, které předcházelo opékání špekáčků a jablek. Důvěra mezi nimi navzájem byla prověřena hrou na Autíčka, v níž se žáci rozdělili do dvojic, jeden byl navigátor a druhý se zavázanýma očima procházel okolním lesem.
Díky vybavení chaty a jejího okolí měli žáci možnost zahrát si fotbal, volejbal, postavit si hráz v potoce. Další šancí, jak vybít přebytečnou energii, byl pochod k seníku, na kterém se naši žáci dostatečně vyřádili.
Závěrem lze dodat, že smysl výletu byl splněn na sto procent, žáci si nejenom oddechli od nových povinností, které je na druhém stupni potkaly a ještě čekají, ale také se podařilo kolektiv utužit a sblížit. Žáci přijeli domů sice unavení, ale podle jejich vlastních slov i spokojení.

Mgr. Julie Polášková
 

 

5. října 2011