Oslavy 120. výročí školy

V sobotu 28.5.2011 proběhly v areálu základní školy oslavy 120. výročí od jejího založení. Na toto výročí se škola připravovala celý školní rok. Naše pozvání přijali a slavnosti se zúčastnili senátor pan Jiří Dienstbier, primátor Kladna pan Dan Jiránek, paní starostka Lidic Veronika Kellerová, lidické ženy a další absolventi a příznivci školy. Ústředním bodem programu bylo odhalení památníku „Děti dětem“, který byl věnován památce umučených lidických dětí, které před 69 lety chodily do naší školy.

Poté byl pokřtěn kalendář z prací našich žáků. Bylo pro nás velkou ctí, že křtu se ujal pan senátor. Ten si poté i se svojí ženou prohlédl celou školu a zdržel se i na posezení a popovídání. Ve škole se mu velmi líbilo a vyjádřil velkou pochvalu a uznání za průběh oslav.
S velkým ohlasem se setkalo i vystoupení žáků školy, které moderovali jejich spolužáci z 1. stupně. A co by to bylo za oslavy, kdyby nebyly dobroty. Tentokrát je připravili zaměstnanci školní jídelny s paní hospodářkou. Všichni si tak přišli na své. Doma si pak návštěvníci mohli přečíst další informace o škole, které byla věnována celá stránka Kladenského deníku a dosyta se pokochat obrázky dětí z kalendáře. Kávu si k tomu mohli uvařit do hrnečku s logem naší školy. I přes katastrofické předpovědi počasí se počasí umoudřilo a myslím, že všichni odcházeli domů spokojeni. Mgr. Věra Sklenářová, ředitelka školy

 

 

30. května 2011