Kouzlo Velikonoc ve 2.B

Velikonoce představují pro většinu dětí pouze malování vajíček, velikonoční prázdniny a pro kluky také možnost navštívit své kamarády a potěšit je pořádným výpraskem. Málokdo z dětí ale ví, proč se vlastně Velikonoce slaví a co se touto tradicí připomíná.
V úterý 19.4.2011 se u nás ve třídě konalo velikonoční dopoledne, plné velikonoční atmosféry. Za přítomnosti rodičů a prarodičů jsme vytvářeli velikonoční věnce, zajíce z vařečky a velikonoční přáníčka. Měli jsme možnost dozvědět se o těchto krásných svátcích vše, co bychom měli vědět. Formou her a hádanek jsme zjišťovali např. jak dlouhé jsou ve skutečnosti velikonoční svátky, jak se jmenují jejich jednotlivé dny a co každý z těchto dnů představuje.
Celé velikonoční dopoledne jsme si zpestřili výborným velikonočním občerstvením, které napekly maminky, babičky, i někteří žáci a velikonočním čajem. Za což všem velmi děkujeme.
Krásnou velikonoční pohodu jsme zakončili troškou inspirace pro malé koledníky, aby si pomlázkou vykoledovali ta nejkrásnější vajíčka…
Žáci 2.B a tř.učitelka Mgr. Milena Maršnerová

 

 

28. dubna 2011