Výstava v Lidické galerii

V úterý 16.listopadu se v Lidické galerii konala netradiční výstava s názvem Jeskyně nymf, na které vystavovala krajkové dekorace M. Eremiášová, keramiku J. Vondrovicová a šperky V. Hilská. Naše škola byla také oslovena, aby se účastnila doprovodné výstavy dětských výtvarných prací na toto téma. Všichni žáci, kteří se do příprav zapojili, netrpělivě očekávali, zda i jejich práce bude vystavena. A že to nebude výstava ledajaká se dalo očekávat i z oznámení, že v úvodu vystoupí známá herečka Hana Maciuchová.
Zahájení výstavy bylo velmi slavnostní. Galerie byla z velké části naplněna svátečně oděnými žáky i s rodiči a někde i prarodiči. Krajky, šperky a keramiku si prohlíželi spíše dospělí, žáci se spolu s paní Maciuchovou odebrali ke svým vystavovaným dílkům. Paní Maciuchová si se žáky povídala o jejich výtvarničení, každému dala malý dáreček a svůj podpis. Krásný večer byl zakončen pohoštěním všech přítomných.

Myslím, že všichni si domů odnášeli pocit krásně prožitého večera, kterému nechyběla kromě slavnostní atmosféry i určitá „noblesa“. Je potěšující, že se naši žáci v tomto prostředí chovali bezprostředně a velmi kultivovaně.
Mgr. Věra Sklenářová, ředitelka školy

 

22. listopadu 2010