Vernisáž výstavy

Několikaletá spolupráce s Lidickou galerií přináší vždy další a další zajímavá překvapení. Rádi přijímáme pozvání na akce, která jsou vždy smysluplná, dokonale připravená a v neposlední řadě zanechávají vždy nádherný zážitek, radost v očích dětí a spokojenost z prožitého odpoledne či večera.
Nebylo tomu jinak i ve čtvrtek 14. října 2010 na vernisáži obrázků Kin Gi Laula, skoro 5tiletého chlapce z Hong Kongu. Nejen zážitek z vystavených maleb, vystoupení Marušky Sedelmayerové, která zahrála na příčnou flétnu, ale i z bezprostředního zážitku klidu, při možnosti vidět kresbu, kterou tvořil před všemi dětmi. Zážitek o to více umocněný další výtvarnou dílnou, kdy děti z naší školy mohly malovat pod vedením čínského malíře, poznat jinou kulturu, jinou techniku, materiál, ale nakonec si i ověřit, že metodicky jsou vedeni cizím malířem stejně jako českým vyučujícím výtvarné výchovy.
Poděkování patří zejména organizátorům, především Mgr. I. Kasalické, ale i M.Ludvíkové, která se postarala o děti, dovedla je do galerie a po ukončení akce odvedla domů. Díky jí mohly prožít tuto akci i děti těch rodičů, kteří by nemohli v této době sami s dětmi přijít.
Mgr. L.Vošmiková
 

 

18. října 2010