Škola před školou aneb jaké to bude ve škole

„Škola před školou“ pro předškoláky i jejich rodiče.

V návaznosti na vypouštění balónků s přáníčkem Ježíškovi se odpoledne 10. prosince konala další „Škola před školou“ nejen pro předškolní děti, ale tentokrát i pro jejich rodiče.

Na školní prostředí jsou již předškoláci zvyklí, zvládají i „domácí“ úkoly, a tak se bezprostředně zapojili do práce v centrech, které měly tentokrát vánoční náplň.

Zatímco se děti pod dohledem pedagogů snažily vystřihnout co nejlepší vánoční stromeček, mohli jejich rodiče na chodbě shlédnout videoprezentaci školy, kterou jim ještě slovem přiblížila ředitelka školy. V prezentaci byla heslovitě shrnuta většina školních aktivit, součástí školy i její profilace.

Při kávě, bylinkových čajích a buchtách, které upekly částečně paní učitelky a částečně školní kuchyně, se pak rodiče mohli ptát na další podrobnosti týkající se výuky i chodu školy. Největší zájem projevovali rodiče o program „Začít spolu“ a výuku anglického jazyka. Informovanost rodičů pak doplnila vedoucí vychovatelka o informace ke školní družině.

Odpoledne bylo nejen příjemné, ale napomohlo ke sblížení rodičů se školou a k vytvoření vzájemné důvěry.

Mgr. Věra Sklenářová, ředitelka školy

Setkání bylo velmi milé a tvůrčí. Děti do školy přišly jako domů. Chviličku jsme si povídali, ale na dětech bylo vidět jak jsou netrpělivé a jak už chtějí začít. Tentokrát už to bylo opravdové učení bez "asistentů - prvňáků". Děti pracovaly v centrech podle programu "Začít spolu" - ČTENÍ, PSANÍ. MATEMATIKA, VĚDY a ATELIÉR. V každém centru vyplňovaly pracovní list s vánoční tématikou. V ateliéru si každý vyrobil vánoční svícínek. Děti pracovaly s obrovským nadšením a hlavně s výdrží. Dokázaly se soustředit celou hodinu a ukázaly nám, jak už mají učení, z návštěv ve škole, natrénované. Jsem přesvědčená, že děti si odnesly domů hezký zážitek, pracovní listy, na kterých ještě mohou pracovat a jejich rodiče mnoho informací. Budoucí školáci se zase o kousek přiblížili škole a odstranili kousek obav ze školy.

Za tým pedagogů I. stupně Dana Odvárková

 

11. prosince 2009