Veletrh celoživotního vzdělávání

Stejně jako loni jsme díky Úřadu práce Kladno mohli i letos navštívit se žáky 8., 9.A a 9.B třídy již tradiční Veletrh celoživotního vzdělávání. Žáci si u stanovišť jednotlivých středních škol a učilišť prohlédli projekce, programy a materiály, které jim přiblížily možnosti a formu studia na jimi vybrané střední škole či učilišti.

Tentokrát jsme dvoudenní veletrh navštívili ve dvou skupinách. V úterý 4.11. se skupinou osmáků, jako s předvojem, ti se teprve chystají na ten často přetěžký úkol –zvolit si vhodnou a vyhovující střední školu. Myslím, že jim tento veletrh zodpověděl spousty otázek a pomohl alespoň v obrysech nastínit quo vadis …

5.11. ve středu s druhou skupinou, početnější a mírně hlučnější, byla to  třída 9.A a 9.B, jsme se raději vypravily jako pedagogický dozor 2 - tedy opět já, výchovná poradkyně Renata Paťuková a paní učitelka Libuše Krobová, třídní 9. B. Vzhledem k pokročilému času, nastává nám již konec 1. čtvrtletí, jsem předpokládala, že VŠICHNI deváťáci již mají svá budoucí působiště vybraná ... jaké nemilé překvapení však pro mě tato skupina přichystala, nemálo z nich k mému údivu ještě i před veletrhem nemělo jasno. Proto pevně doufám, že návštěva veletrhu těm nerozhodným či lehkomyslným deváťákům volbu ulehčí a pomůže jim lépe se orientovat v nabídce středních škol a učilišť.

Mgr. Renata Paťuková
Výchovná poradkyně

 

5. listopadu 2008