Listopad u Krtečků

První dva týdny jsme si s dětmi povídali o našem zdraví a také o tom, jak ho máme chránit. Pomáhala nám k tomu kniha Děti a zdraví, kde jsme si například přečetli příběh Nemoc, nebo U lékaře. Tento příběh nám vyprávěl o malé holčičce, kterou bolel zoubek a bála se jít k paní doktorce. Píseň Bolavý zoubek se všem velmi líbila. Při ranních hrách si všichni s chutí zahráli námětovou hru Na lékaře.

11.listopadu oslavil Martin svůj svátek. My jsme si v tematickém bloku, který jsme nazvali Svatomartinský týden, o svatém Martinovi povídali. Děti se seznámily s legendou o sv. Martinovi, seznámily se se zvyky, zvyklostmi a pranostikami tohoto období.

Zahrály si smyslové hry např. Poznej kamaráda, Poznej čí srdce tluče…

Naučily se píseň Kamarád, Slušné chování. S velkým zájmem děti pracovaly s pracovním listem Dárek, jehož polovinu věnovaly svému kamarádovi .

Každý si domů odnesl vlastnoručně vyrobený lampion a s ním se s rodiči mohl zúčastnit Svatomartineckého průvodu, který zorganizovalo buštěhradské mateřské centrum.

Ve čtvrtek 18.11. jsme linkovým autobusem odjeli do kladenského kina Hutník, kde jsme se zúčastnili zábavného hudebního představení Dovolená s krejčíkem Honzou.

                                                                  

Š.Kočárková

 

9. prosince 2010