Krtečci a Žabičky pátý den na Šumavě

...jako všechno hezké i náš pobyt na Šumavě rychle utekl a byl tu pátek a návrat domů.. Probudili jsme se do krásného dne. Škoda, že posledního. Po snídani jsme rychle dobalili poslední kousky a honem ještě na hřiště - nechat se pošimrat sluníčkem a ještě trochu nadechnout těch lesů kolem. Děti si samy ozdobily strom plyšáky a opravdu se jim to povedlo. Bylo toho hodně - ještě dát trávu kozám, zaskákat si na trampolíně, pohrát si na pískovišti a taky si užít skluzavky a překážkové dráhy... Oběd jsme měli naplánovaný o chvilku dřív - řízek v dětech zmizel podobně rychle jako sladké knedlíky - a ještě jsme neměli úplně prázdné talíře, když jsme viděli přijíždět nás autobus. Rychle jsme všechno naložili a vydali se směrem Klatovy a pak Švihov. Vodní hrad Švihov nás přivítal nejen velkým horkem, ale i sympatickou slečnou průvodkyní, která nás provedla částí hradu. Děti pozorně poslouchaly a ptaly se na vše, co je zajímalo. 

A pak? Už jsme se jen usadili v autobusu a pospíchali k domovu... Byl to krásný týden a my všechny věříme, že se líbil nejen nám, ale i vašim dětem. 

Marcela, Blanka, Jitka a Kačka

A co dál? Jdu se podívat na nějakou "školku v přírodě" pro příští školní rok! Ještě nevím, jestli to bude zase Šumava, Krkonoše nebo Lužické či jiné hory, ale určitě někam pojedeme. I když Krtečci už ve "velké škole".... Tak mi držte palce, ať vyberu dobře a je nám tam všem fajn jako bylo tenhle týden!

M.J.

 

15. června 2019