Říjen v MŠ

Již na začátku měsíce, kdy si podalo léto ruku s podzimem, děti rozlišovaly různé druhy ovoce a zeleniny, seznamovaly se s rostlinami, které rostou na poli a zahradě. Poznávaly možnosti jejich zpracování a jejich význam pro lidské zdraví.

Využíváno bylo smyslové, prožitkové i situační učení, během kterého si děti oblíbily hru Na zahradníky a zemědělce detektivy. Během vycházek pozorovaly proměny přírody v souvislosti s ročním obdobím a "babím létem".

Krásně zbarvené podzimní listí s chutí sbíraly, aby je využily při různých pracovních i výtvarných činnostech. Tak byli vyrobeni motýlci, kytičky, podzimní les či ježkové a jiná zvířátka, strašidýlka i bramboroví panáčci. Z kaštanů děti vytvářely během ranních i odpoledních her plastické obrázky v prostorách tříd, ke kterým dovytvářely různé doplňky.

Při těchto činnostech si také procvičovaly počty, tvary, barvy, slova označující polohu předmětů a rozvíjely si fantazii a upevňovaly si znalosti o různých stromech a jejich plodech. Naučily se nové pohybové hry, písničky a básničky, se kterými se můžete seznámit na našich stránkách. Ve fotogalerii je možno vidět děti při různých denních činnostech.

 

4. listopadu 2008