Práce mateřské školy od 17. do 28. září.

Ve dnech od 17. září do 28. září všechny tři třídy pracovaly s tématy Rostliny na poli a zahradě a Ovoce a zelenina.

S podzimem se děti seznamovaly  při vycházkách pozorovaly změny počasí, proměny v přírodě a prostřednictím básniček a písniček, Krtečkové se seznámili s názvem prvního pozimního měsíce říjnem.

Oblíbená byla námětová hra na obchod ovoce a zeleniny, s bramborovými tiskátky vytvářely děti obrázky, malé Berušky se naučily písničku Trhala jabka, malovaly jablíčka, Žabičky se seznámily s pohybovou hrou Leze ježek, při které si procvičily chůzi v podporu dřepmo a nošení jablíček na zádech, vytrhávaly papírové kousky, z kterých potom vytvářely mozaiku mrkviček. Děti měly z hotových prací radost a vystavily je do šaten, aby všem rodičům předvedly své dovednosti.

I Krtečkové vytvářeli papírové mozaiky a seznámili se s nebezpečím při konzumaci nezralé makovice v příběhu o Zelené makovici a Příběh o chutné šťávě jim umožnil seznámit se s důležitostí zdravé výživy, čímž se plnil jeden z úkolů preventivní protidrogové problematiky, zaujala je tanečně pohybová hra Na čížka, ve které pohybově předváděli, jak se pěstuje mák.

Děti přijel do školky pobavit Spejbl a Hurvínek se svým kouzlením, při kterém se děti pobavily a zasmály, také měly možnost vidět loutkové představení o Mášence a zvířátkách.

Začaly pracovat zájmové kroužky a podařilo se nám rozjet seznamování s anglickým jazykem prostřednictvím jazykové školy PROGRESS Language Institute s.r.o. z Kladna. Mladá paní učitelka Monika Dvořáková děti zaujala a ty měly z činnosti prvního setkání velkou radost.

 

8. října 2007