Téma týdne Předjaří v přírodě

Všechny děti pracovaly s tématem Předjaří v přírodě, jak Berušky, Žabičky i Krtečkové se hrovou formou seznamovaly se změnami v přírodě v souvislosti s roční dobou.

Poznávaly jarní květiny a seznamovaly se nadcházejícími se svátky jara. Připravovaly si velikonoční dárky a přánička, kde se procvičovaly ve zručnosti zacházení s nůžkami a lepením. Malovaly na netradičních materiálech. Naučily se nové písničky a tanečky symbolizující jaro.

Například Berušky měly radost z povedených přáníček, kde si zdokonalovaly pečlivost a zručnost při práci.

Žabičky si posilovaly odpovědnost při plnění zadaných úkolů a vnímaly radost z povedené práce, při práci s vodovými barvami si rozvíjely fantazii, kdy malovaly jarní květiny.

Krtečkové se seznámili s novou knihou od V. Fořta Bledulka Cibukla a samozřejmě s květinou Bledulí. Všechny děti výtvarně květinu ztvárnily a v šatně dětí uspořádaly výstavku prací pro rodiče. Krtečkové také mysleli na nemocného kamaráda Matýska Roztočila, který je bohužel v nemocnici a na zpříjemnění pobytu mu všechny děti nakreslily obrázek s krátkým vzkazem pro něj. Všichni přejeme Matýskovi, aby se brzo uzdravil a opět přišel mezi nás.

Paní učitelka Jana Pichlová s dětmi ve výtvarném kroužku vyrobila hezké jarní sádrové odlitky, které si děti vyzobily a udělaly papírové košíčky, do kterých práce naaranžovaly.

 

1. dubna 2007