Září u Krtečků

V pondělí 2. září jsme se sešli všichni v naší třídě. Většina holčiček a kluků se do
Krtečků těšila, ale někteří přišli s obavou. V dětských hlavičkách se objevila otázka: Jaké to tam asi bude? Bude tam chodit kamarád z Berušek? A nebo taky kamarádka ze Žabiček? A která paní učitelka tam asi bude? Počáteční obavy se brzy rozplynuly a pomalu se z nás stala velká parta. I slzičky, které se v některých očích první dny objevily, brzy vystřídal veselý úsměv. Vždyť jsme se společně už toho tolik naučili. Známe své jméno a příjmení, značku, jména kamarádů a p.učitelek. Naučili jsme se třídní písničku a společně se učíme třídním pravidlům. Umíme si správně umýt ruce, vyčistit zoubky  také si například složit
pyžamko a deku po odpoledním odpočinku. Před obědem si dovedeme samostatně
prostřít s příborem. Během vycházek se seznamujeme s naším městem. Poznáváme okolí mateřské školy, víme kterým směrem bydlíme. Velmi se nám všem líbila vycházka Starým hradem do zámecké zahrady, kde jsme si mohli prohlédnout například fotografie, jak to v Buštěhradě v těchto místech vypadalo dříve a také fotografii dětí z mateřské školy, která sídlila v zámku. Své dojmy z této vycházky jsme si pak vyprávěli ve třídě a pokračovali v dalším vyprávění o našem městě.
Všichni si přejeme, aby radostně prožitých chvil bylo co nejvíce a našim přáním je, aby se klukům a holčičkám u nás líbilo.
Š.Kočárková

 

3. října 2013