Výstava ve škole - uzavírání kaktusářské sezóny

Páteční ráno 3.10.2014 bylo ve znamení malého překvapení. Vstupní hala staré budovy školy byla nazdobena kresbami kaktusů od dětí a na stolech, co jindy patří do oddělení školní družiny, se vyjímali "zelení ježci".

Přesně v 8:00 hodin byla zahájena malou vernisáží výstava sukulentních rostlin. Letošní vegetační období je u konce. Kaktusy přestaly kvést i růst a přichází čas, kdy se většina práce v kaktusářském kroužku přesune k péči o listnaté sukulentní rostliny a k přesazování.

V úvodu vernisáže zazněly dvě písničky a pak si všichni vyslechli, co všechno musí mít po ruce ten, kdo se chce věnovat krásné zálibě - kaktusaření. Děti to velice zodpovědně a názorně vysvětlily všem přítomným rodičům, hostům, zástupcům Klubu kaktusářů z Kladna, ale i paní ředitelce Mgr. K.Krečové a ostatním spolužákům.

Během celého dne přicházeli na výstavu příznivci školní družiny, sponzoři, přátelé z nejbližšího okolí, ale i vzdálenějších míst, aby povzbudili děti v jejich činnosti a vyhodnotili výsledky jejich snažení. V současné době navštěvuje kaktusářský kroužek 21 pravidelně docházejících žáků a dalších 7 žáků přichází nepravidelně. Pokud se budou o svoji sbírku pečlivě starat i v zimním období, čeká je radost z kvetoucích kaktusů již koncem února a počátkem března (fotografie z činnosti najdete v průběhu celého školního roku ve fotogalerii školní družiny).

Děkujeme za podporu a projevený zájem všem přítomným rodičům, obyvatelkám Domova s pečovatelskou službou Buštěhrad, panu Ing. P. Stříbrnému s manželkou, panu Fousovi s manželkou. Předsedovi Klubu kaktusářů Kladno, panu S. Stehlíkovi a jednateli, panu A. Doušovi patří dík za trvalé sponzorství, darovanou odbornou literaturu a množství krásných, zdravých rostlin.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

 

3. října 2014