Podzim

Děti z výtvarně pracovního kroužku v prvním oddělení si zkusily práci s dary podzimní přířody. Vytvářely skřítky podzimu z okrasných dýní za pomoci listů a kaštanů, které spojily párátky. Každý se práce chopil po svém.

Někteří v dýni viděli jen obličejík, další i celého skřítka. Práce nám utekla rychle a najednou byla plná výstavka krásných skřítků.

Nyní skřítci krásně zdobí družinu a i další spolužáci dětí, co nechodí do kroužku, mají možnoast se podívat na nadpřirozené bytosti, jak je vidí ostatní.

Bc. M. Kulinová

vychovatelka

V rámci blížícího se Dne stromů se děti ve druhém oddělení věnovaly badatelské činnosti v oblasti stromů. Pomocí klíče k určování dřevin zjistily, že dva velikáni, co rostou na školní zahradě, jsou platany javorolisté. Mají zvláštní kresbu na kmenu, ale také jedinečné plodenství, které pod ním nacházely a často nazývaly "oříšek". Krásné listy tohoto stromu si donesly do družiny. Jak je výtvarně zpracovaly, můžete posoudit na přiložených fotografiích.

A. Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

V rámci podzimního tvoření jsme vyráběli ježečky z brambor. Pomocí špejlí a korálků děti zdobily buď celé nebo půlky brambor. Práce se jim velmi povedla a byla zakončena výstavkou. 

Martina Havlíčková

vychovatelka

 

7. října 2013