Den matek

Letošní gratulace dětí ke Dni matek se netradičně odehrála na dvou místech.

První, neformální vystoupení souboru Duha začalo krátce po třinácté hodině na jarmarku mezi rybníky. Zazněly plánované žertovné písničky, ale přítomné obecenstvo nechtělo nechat jen tak malé zpěváčky odejít. Na výzvu, aby děti maminkám  zazpívaly ještě nějaký přídavek, přednesly ke spokojenosti všech a to zcela neplánovaně, hned písničky dvě.

Pak následovala pěší cesta celého souboru do kulturního střediska, kde děti v komorním prostředí zahájily odpolední program. Tentokrát zpívaly písně lidové a k nim se řadil i přídavek o kachničce. Za své výkony obdržely milé pohoštění a pomalu odcházely zpět k rybníkům, kde už na ně čekali herci loutkového divadla s pohádkou. 

I když dnešní oslavy patřily především maminkám, dostala od organizátorů jarmarku školní družina z akce "štrůdlování" 2 100,- Kč. Tato částka bude použita na zakoupení přenosných laviček a stolku do dřevěného domečku, který se dětem již začal stavět na zahradě v areálu školy, za výrazného přispění SRPŠ.

Děkujeme za všechny odměny věnované dětem, peněžní dar, a také jedné z maminek - paní Šuldové - za krásné fotografie, pořízené v průběhu odpoledne.

Anna Holeyšovská

 

13. května 2012