Projekt "Můj zvířecí miláček"

Všechny děti EU mají podobné záliby, hry, povinnosti i zvířecí miláčky. V pětidenním projektu se naši žáci snažili vyřešit problém, jak zajistit kvalitní péči svému zvířátku, které chovají doma nebo tomu, které si v budoucnu možná koupí.

Své miláčky si nakreslili, vymodelovali, donesli vlastní fotografie nebo obrázky z časopisů. Soustředili množství encyklopedií a další naučné literatury i časopisů. Vyhledali důležité údaje, zaznamenali je a doplnili vlastním obrázkem a psaným příběhem nebo povídáním o tom, co se svým zvířátkem již zažili.

Vyvrcholením byla zvířecí hostina. Téměř každé dítě, které má doma zvířecího mazlíčka, doneslo ukázat svým kamarádům část jeho jídelníčku. Ve svém vyprávění rádo předalo další zajímavé informace všem ostatním. Na pracovních stolech jsme měli semena pro kanáry i papoušky, krmení pro hlodavce, masové konzervy pro pejsky a kočičky, také různé pamlsky, piškoty, granule, vitamínové přípravky, ale i ovoce a zeleninu.

Do projektu se zapojilo za podpory rodičů 25 dětí od prvního do pátého ročníku a závěrečná veřejná prezentace byla k vidění ve vstupní hale staré budovy školy celý následující týden.

Foto: archiv ŠD

 

18. listopadu 2006