Návštěva

Když venku vládne inverzní počasí a padá mlha,  je více času i na malou, ale milou společenskou událost. Jedna taková se  uskutečnila 26.11.2010 v odpoledních hodinách. Do družiny přijela paní Stanislava Šumná, ředitelka Domu s pečovatelskou službou v Buštěhradě, společně se skupinou seniorů.

Vzájemná setkání probíhají několikrát do roka a mají různé zaměření. Většinou jsou spojena s kulturním vystoupením dětí a časově limitovaná. Při nich na nejrůznější povídání o radostech, zážitcích nebo školním životě prostor není.  

Proto bylo tentokrát vše jinak. Děti si nachystaly učebnice, pracovní listy a sešity, které používají při vyučování. Pochlubily se školními výsledky, ale také vyprávěly o tom, který předmět mají nejraději a proč. Pak předvedly svoji nejoblíbenější zábavnou hru a zapojily do ní pana Štefka, jednoho z hostů. Stranou nezůstala výtvarná činnost s netradiční technikou. Vytvořit společně krásné obrázky pro potěšení byla záležitost krátké chvilky. Výstava téměř hotových prací ukázala, že se dařilo všem.

Vyprávění dětí ze všech oddělení, které probíhalo ve vestibulu staré budovy školy se chýlilo ke konci. Při něm si všichni zúčastnění slíbili, že bude mít v dohledné době další pokračování.

Velmi děkujeme našim hostům za ovoce a další pozornosti, které darovali dětem. 

Anna Holeyšovská 

vedoucí vychovatelka

 

26. listopadu 2010