Bramboriáda, aneb jak nás ovlivnil Světový den výživy - 2. část

Na první pohled by se zdálo, že brambora je zcela obyčejná věc, kterou každý má a mít může.  Během dnešního odpoledne (9.11.2010) zjistily děti ze všech tří oddělení školní družiny, že kromě významné potraviny se zajímavou historií, mohou být brambory vítaným pamlskem, výtvarným materiálem, sportovním náčiním, zábavným společníkem nebo oděvním doplňkem.

Po vydatném obědě byla zahájena plánovaná bramboriáda. Nejprve část výtvarná, kdy si děti  z bramborových tiskátek vytvořily tři rozměrné obrazy s volně zvolenou tématikou. Pak na školní zahradě proběhlo soutěživé zápolení v netradičních disciplínách. Sbírání brambor o závod vystřídal hod na cíl nebo do bramborového koše, bramborový slalom a běh s bramborou mezi koleny. Na tuto časově nejnáročnější činnost navázala tvořivá práce v odděleních. Děti vyráběly panáčky "Bramboráčky", náhrdelníky a náramky.

Společné vyhodnocení, spojené s výstavou všech prací, se uskutečnilo ve vestibulu staré budovy školy před čtvrtou hodinou odpolední za přítomnosti rodičů, kteří si přicházeli pro své děti.

Úplný závěr však patřil ochutnávce pamlsků z brambor, kterou děti s radostí přivítaly.

Děkuji všem rodičům za výraznou materiální pomoc při pořádání tohoto projektu.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

9. listopadu 2010