Výstava - 7.10.2010

Krátce po půl sedmé ráno začala skupinka nejmladších dětí instalovat výstavu kaktusů a sukulentů s názvem "Uzavírání sezóny". Její propagaci si tentokrát vzal za své člen kroužku, Mikuláš Plášek ze čtvrtého ročníku, který zhotovil vkusné plakáty.

Vestibul staré budovy školy se během chvíle zaplnil stoly, ubrusy, malými i velkými kaktusy, semenáčky, vzrostlými sukulenty, fotografiemi a kresbami kvetoucích rostlin. Nechyběly tradiční knoflíky pro štěstí.

V okamžiku, kdy zazněl školní zvonek, oznamující začátek vyučování, bylo vše připraveno. Po půl deváté se výstava otevřela pro všechny žáky školy a veřejnost. Během dopoledních přestávek ji viděly děti z nižších ročníků, odpolední čas patřil dospělým návštěvníkům, vzácným hostům, rodičům dětí, ale především nejstarším žákům, členům kaktusářského kroužku. Ti si pobyt mezi svými výpěstky opravdu užívali, protože mohli ukázat všem spolužákům výsledky svého dlouholetého pěstitelského snažení.

Výstavní kniha se mezi tím plnila milými a příjemnými zápisy. Zde jsou některé z nich.

"Děkujeme za krásně připravenou výstavu a nadále vám budeme pomáhat a podporovat vaši činnost."

"Krásná výstava, šikovné děti. Děkujeme za příjemnou podívanou. Hodně kaktusářských úspěchů"

"Moc krásné kaktusy. Pěstování je náročné a vyžaduje hodně trpělivosti. Děkuji za krásný dárek pro štěstí. Přeji hodně úspěchů."

"Kaktusy se nám líbily, hlavně ty kvetoucí. Zajímavý nápad, šikovné děti."

Anna Holeyšovská

 

7. října 2010