Odpoledne se zajícem Šikulou aneb Škola před školou

Ve čtvrtek 15. listopadu strávili budoucí prvňáčci a jejich rodiče příjemné odpoledne. Paní učitelky prvního stupně pro ně připravily ukázky činností, které je budou ve škole čekat, včetně práce s výukovým programem na počítačích. Když starší žáci v roli zajíčků provázeli školou ty nejmenší, měli jejich rodiče možnost posedět si u kávy a ochutnat buchty paní kuchařek a škvarkové placičky paní ředitelky a současně si s paní ředitelkou popovídat o školním programu, o práci s dětmi, o mimoškolních aktivitách a v neposlední řadě i o současném dění ve škole. Řada rodičů neskrývala své příjemné pocity, že ve škole je všechno jinak a že měli zkreslené informace.

Některým dětem se ani ze školy nechtělo. Pevně proto doufáme, že zájem rodičů bude pokračovat a že tato neformální setkání sblíží rodiče i školu natolik, že vzájemná důvěra pomůže v řešení problémů žáků, které se v průběhu školní docházky mohou vyskytnout.

Příště se sejdeme na podobné akci před Vánocemi, kdy si děti budou moci vyrobit vánoční ozdobu a připravujeme i další překvapení.

L. Vošmiková

Jeden dopis za všechny:

Vážená paní ředitelko,

chtěla bych Vám poděkovat za báječné odpoledne, které jsme včera zažili ve škole při akci pro budoucí prvňáčky. Byla jsem nadšena nejen já, ale hlavně dcera - budoucí prvňáček, kterou jsme včera nemohli dostat domů, jak se jí ve škole líbilo. Obdivuji, jak byla celá akce dokonale připravená v krásném prostředí budovy ZŠ. Děkuji za všechny akce, které společně s celým učitelským sborem pro děti připravujete - máme syna ve druhé třídě, s radostí mohu říci, že stále u něj trvá to veliké nadšení, se kterým vstupoval do první třídy.

Přeji Vám i celému učitelskému sboru hodně úspěchů v té náročné práci, kterou pro naše děti děláte.

Jana Rambová

Lidice

 

16. listopadu 2007