Noc s Andersenem 11.4. 2014

V pátek 11. 4. 2014 v 17:00 bylo zahájeno pátrání po světoznámém zločinci Radimu Řeháčkovi, který ukradl zlatý valoun. Mladí detektivové, jejichž průměrný věk se pohyboval kolem 8 let, si dali za úkol odhalit pro ně zatím neznámého pachatele. Zkušení strážníci, komisaři, tajní agenti a agentky byli rozděleni do skupin, ve kterých následně plnili různé úkoly. Jejich splnění znamenalo pro danou skupiny novou indicii vedoucí k pachateli (otisk stopy, vlas, tajný vzkaz, otisk prstu aj.). Během svého pátrání se museli policisté poprat i s těžkými situacemi, které vyžadovaly kus odvahy. Například vydat se do temných chodeb školy pro výhružný dopis, který strážil kostlivec Bohouš ve své lebce. Nakonec se ale všichni odhodlali a vzkaz si z lebky vzali.

Skupina, jejíž agenti odhalili jako první viníka, obdržela svou cenu – truhlici s dárečky do školy. Ale ani ostatní členové policejního sboru nezůstali neodměněni. Za jejich vynikající pátrání dostali od vrchních komisařek něco malého na zub.

Mise byla splněna, a tak se mohly děti těšit na večerní promítání detektivních příběhů a nakonec i zasloužený spánek, který některé zmohl hned na začátku filmu a jiným naopak činil problémy až do rána.

Doufáme však, že se dětem Noc s Andersenem líbila a že se příští rok opět pustí do dalšího příběhu, který nás bude čekat. 

Mgr. Polášková Julie

Mgr. Oherová Věra

 

17. dubna 2014