Únor u Krtečků

V integrovaném bloku Lidské činnosti, řemesla jsme se seznámili s některými pracovními profesemi. Např. kovářem, mlynářem, truhlářem, cukrářem, pekařem, švadlenou, ševcem, kuchařem. K tomu nám pomohly různé obrázky, ale i pracovní listy. Kluci a holčičky si s velkým zájmem zahráli obří pexeso pracovních profesí, pohybové hry např. Na jehlu a nit, Na hlídače a Kominíka a také různé smyslové hry.

Při didaktické hře Na pekaře si všichni vyzkoušeli práci s těstem, kdy se pekly vdolečky, škvarkové placky, housky a rohlíky. Při hře Na cukráře se zase vyráběly dobré jednohubky z piškotů a při hře Na švadlenu si děti procvičily stříhání látky a naučily se přišívat knoflíky.

V integrovaném bloku Hrátky se slovy jsme pracovali s knihou F. Hrubína Dvakrát sedm pohádek. Děti se seznámily např. s pohádkou Paleček a jeho kamarádi a Červenou Karkulkou. Velice zdařilé byly ilustrace těchto pohádek. Děti si vymýšlely různé rýmy, seznámily se s homonymy a synonymy, procvičovaly si znalost písmen ve slovech a pokoušely se určit postavení určitého písmenka ve slově – určovaly, zda je na začátku, konci nebo uprostřed.

2. února jsme začali s přihlášenými dětmi jezdit do kladenského bazénu na předplavecký výcvik.

10. února jsme se opět zúčastnili vyučovací hodiny v ZŠ a 28. nás ve školce navštívil pan Jan Bílý s hudebním koncertem o zvířátkách v ZOO pro děti.

Kočárková

                                                                                          

 

28. února 2011