Leden v Žabičkách

V prvním týdnu nového roku jsme si povídali o prožitých vánočních prázdninách a společně malovali ohňostroj, tvořili postavičky spojené se svátkem Tří králů. Leden nás zavedl prostřednictvím integrovaného bloku do pohádek. Děti poznávaly kladné a záporné vlastnosti jednotlivých postav, seznamovaly se s názvy měsíců, charakteristickými znaky ročních období a vyzkoušely si různé výtvarné a pracovní techniky.

Dočkali jsme se i sněhové nadílky a tak na zahradě vyrostlo několik velikých sněhových koulí, sněhuláků a hradeb, které děti společně vytvořily ze sněhem naplněných kyblíků. Vyzkoušely také jízdu na lopatách z kopečka a zahrály si pátrací hru s otisky stop. Ve školce jsme poznávali život v polárních oblastech, vyrobili si tučňáky a zimní koláž pomocí zmizíku. Děti pracovaly ve dvojicích a skupinách, vzájemně spolupracovaly na zadaných úkolech. Porovnávaly délky, řadily podle velikosti a oblékaly sněhulákům stejně vzorované čepice a rukavice. Naučili jsme se zimní písničku a básničku k integrovanému bloku Radovánky na sněhu a seznámili se s bezpečností při sportování.

Koncem měsíce byl připraven pro všechny děti ze školky projektový den. Ráno nás přivítala myška Eliška s divadelním představením, pak děti dostaly štětce, barvy a malovaly keramické výrobky, které si odnesly domů.

Poslední lednové úterý na Žabky čeká BÍLÝ den. Těšíme se, že si užijeme dopoledne plné zábavy.

Přejeme vám pěkné zimní dny.

Dáda,Marcela a Blanka

 

1. února 2023