Téma povodní u Krtečků

V pondělí 3. června, jakmile jsme se ve třídě sešli všichni, jsme si začali v ranním kruhu vyprávět, kdo co prožil o víkendu. A najednou někdo z dětí řekl, jak s rodiči sledoval televizi a tam viděl povodně. Rozhovor se začal zajímavě rozvíjet a všichni zaujatě naslouchali.
Tématem Povodně jsme se zabývali téměř celý týden. Kluci a holčičky se dozvěděli, jak takové povodně vznikají a také, jak jsou pro nás nebezpečné. Už z vyprávění rodičů a sledování televize ví, kdo nejvíce lidem v zatopených oblastech pomáhá. Děti si poslechly příběh Přivolání hasičů, kde se naučily znát telefonní číslo hasičů. Naučily se ho psát a maminkám a tatínkům odpoledne při odchodu ze školky daly hádanku, co toto telefonní číslo znamená. Obrázek hasičů si také nakreslily.
Pomohly Pepíkovi najít správnou cestu ze zatopené vesničky domů. A také se naučily píseň Nechoď tam, prší tam. Velice se všem líbila báseň Hromy, blesky.
Z okna jsme nedočkavě pozorovali zda konečně přestalo pršet, začne svítit sluníčko a my si konečně můžeme jít hrát ven a neobávat se velkého deště.

Š.Kočárková
 

 

12. června 2013