Říjen v Žabičkách

V měsíci říjnu nás čekala změna počasí a také změny v přírodě. Začal nám krásný barevný podzim.
V integrovaném bloku Na zahradě na poli se děti učily poznávat rozdíly mezi ovocem a zeleninou s obrázky a také při smyslových hrách, kdy poznávaly podle hmatu, čichu a chuti. Vyrobily si svůj vlastní ovocný salát.
Při pohádce Králíček a mrkvička si procvičily prstíčky při vytrhávání papíru do tvaru mrkvičky. Poslechly si pohádku O veliké řepě, Princeznička na bále obě pohádky si děti zdramatizovaly a zažily při tom spoustu legrace. Děti si výtvarně zpracovaly ovoce a zeleninu, naučily se nové básničky a zazpívaly písničky Koulelo se koulelo, Měla babka.
V integrovaném bloku Podzimní les si děti vytvořily svůj vlastní listnatý i jehličnatý les a také zákoutí s ježkem Bodlinkou.
Po poslechu pohádky Spadlísek a Malvínek si vytvořily list s vystříhaných papírků v podzimních barvách. Z donesených vylisovaných listů si vytvořily lesní zvířátko. Seznámily se s desaterem chování v lese. Vyrobily si skřítky na vařečce, ke kterým se naučily básničky. Poslechly si nové pohádky a příběhy, ve kterých mají hlavní roli lesní zvířátka. Nejvíce se dětem líbilo cvičení s říkankou Medvěd klepe peřinu. Během dne si děti hrály s listy a přírodninami. Při vycházkách si děti pohladily stromy, větve a zjistily, že jehličí opravdu píchá.

D.Otradovcová
 

 

14. listopadu 2012