Podzim u nás

Slunečných a teplých dnů výrazně ubylo a mnohá činnost dětí se přesunula z venkovních prostor areálu školy do jednotlivých oddělení školní družiny.

V době, která je určena individuální činnosti se děti kromě jiného soustřeďují na hry se zvířátky nebo jednoduché i složitější stavby z kostek. V oblibě mají zábavné a vědomostní soutěže určené jednotlivcům nebo družstvům. Nechybí praktické poznávání různých druhů materiálů. Zájem o třídění pomůcek a doplňování kartotéky mají nejstarší děti. Jsou to především texty o živé a neživé přírodě, lidech, významných místech, dopravních prostředcích, řekách, horách, zajímavých událostech. Používají je také v čase přípravy na vyučování.

Své místo mají společná vyprávění. Vzpomíná se při nich na dny volna, setkání s kamarády, ale i na plnění dobrovolných a milých povinností. Jednou z nich je spolupráce s mysliveckým sdružením "Orel" z Lidic.

Děti myslivcům slíbily, že společně se svými rodiči budou střádat na zimní období zvířátkům to, co by jinak skončilo v odpadu. A tak se podařilo již v měsíci září a říjnu předat myslivcům dva pytle nasušeného starého pečiva. Ve sbírání stále pokračujeme. Protože se zima rychle blíží, požádáme v příštích dnech o pomoc také žáky vyšších ročníků školy.

Všem, kteří nás v této činnosti chtějí podpořit, děkujeme.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

15. listopadu 2009