Tvůrčí dílna

V neděli 10.11.2013 byl zahájen patnáctý ročník poetického festivalu Den poezie.

Již v pondělí se naše děti věnovaly vyhledávání básní, říkanek a rýmovaček ve svých knihách, čítankách i časopisech. Pak je přepisovaly na různě veliké papíry, ze kterých skládaly vlaštovky. K čemu je použijí, to zatím před všemi pečlivě tají.

V návaznosti na zmíněnou činnost, přivítaly mezi sebou dnes, ve středu 13.11.2013, seniory z Domu s pečovatelskou službou  Buštěhrad v doprovodu paní ředitelky S. Horníčkové a vedoucí pečovatelky H. Bleskové. Setkávání těchto dvou generací je velmi časté, a tak se obě skupiny téměř okamžitě posadily ke stolům a začala proudit velice zajímavá konverzace. Byla plná spontánního projevu dětí, podpořena jejich zpíváním a zábavnými soutěžemi. Možná se zdála být nepoetická, ale k poetickému i výtvarnému tvoření směřovala.

Výsledkem je několik společných básní, které budou se všemi ostatními, které děti vytvořily, zveřejněny v knize "Veršování s mazlíčky". Na slavnostní večer, při kterém tuto knihu dětem pokřtí mladý básník Jan Mikeš, jste všichni srdečně zváni. Uskuteční se ve čtvrtek 21.11.2013 od 17:00 hodin ve společenském sále ZUŠ Buštěhrad.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

13. listopadu 2013