Pěvkyně z Argentiny mezi námi

Krátce po obědě se dne 8.6.2012 otevřely dveře školní družiny a mezi děti vstoupila kmotra souboru Duha, operní pěvkyně z Buenos Aires v Argentině, paní Lídice Jasmína Róbinson. Přišla v doprovodu překladatelek, paní Mgr. Lubomíry Hédlové z Památníku Lidice a paní Ing. Moniky Vaňhové MBA.

Děti ji po chvilce rozpaků přivítaly písničkou.  Pak už zaznělo několik úvodních slov, počáteční ostych na obou stranách byl překonán a rozproudilo se krásné, vzájemné vyprávění, proložené zpíváním, recitací, ale i společným zpěvem a tancem. Došlo i na předávání drobných upomínek a dárečků.

Paní Lídice je hostem Památníku Lidice. Přiletěla, aby vystoupila na děkovném koncertu, který zazní v předvečer sedmdesátého výročí tragédie. Právě tento koncert budou děti ze souboru Duha zahajovat s dalšími dětskými sbory, a tak se s pěvkyní potkají večer v sobotu 9. června 2012 na stejném pódiu.

Děkujeme vedení Památníku Lidice v čele s ředitelem JUDr.M. Červenclem za umožnění tohoto setkání a oběma překladatelkám za zprostředkování bezchybné komunikace mezi dětmi a paní Lídicí Róbinson.

Foto: Pavel Oslejšek

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

8. června 2012