Indiánská stezka 2011

V pondělí 6. června 2011 se konalo náhradní kolo místní „Indiánské stezky“ a následující den 7. června se konalo „Okresní“ kolo Indiánské stezky v „Naučném středisku Kladno-Čabárna." Na soutěžící čekaly úkoly z nejrůznějších oblastí:

Topografie, uzlování, stavba stanu, ohně, značky (turistické, topografické a ochranářské), indiánská stezka, přírodní a kulturní památky, léčivé rostliny, chráněné rostliny, dřeviny, savci, ptáci, ryby, plazi a obojživelníci, nerosty a horniny, ochrana přírody, astronomie, abeceda táborníka a střelba z praku.

Někteří žáci, kteří byli v tomto termínu na Škole v přírodě se nemohli zúčastnit, ale myslím, že v příštím školním roce se jistě rádi zúčastní.

V Okresním kole se umístili ze všech okresů M. Tajovská a M. Nová na 2. místě a chlapci M. Novák a J. Musel také na 2. místě

Výsledky „Krajského kola“:

Naše děvčata Michaela Nová a Martina Tajovská z 5. třídy se umístili na krásném druhém místě. Dalším úspěchem se mohou pochlubit chlapci Martin Novák a Jiří Musel z 9. třídy, kteří obsadili krásné 3. místo.

Tyto dvě dvojice budou naši školu reprezentovat počátkem září v „Národním kole“.
Blahopřeji všem a přeji mnoho dalších úspěchů.

Zároveň bych chtěla poděkovat za účast ostatním dvojicím ( Mullerová K., Fojtková K.; Novák O., Bunda D.; Sedelmayerová M., Kasalická A. a Kočárková M., Vávrová K.)

M. Ludvíková

20. června 2011