Literární soutěž

Žáci sedmého a osmého ročníku se zúčastnili soutěže na literárním webu Sůvička, kde soutěžili děti z celé České republiky. Téma práce znělo"Noční dravci“ a bylo pouze na žákovi, jak tuto práci zpracuje. Příspěvky mohly být v libovolné literární formě (básně, povídky, fejetony, apod.). Každý si vybral formu sobě nejbližší.
V soutěži naši žáci v kategorii Děti obsadili hned dvě místa – první a druhé místo. První místo obsadil žák sedmého ročníku Jakub Holas se svou povídkou Soví deník, která byla porotou okomentována jako"Zajímavý nápad, jazyk, vtipné příměry a optimismus“. Druhé místo obsadil žák osmého ročníku Gustav Sedelmayer se svou krimi povídkou s otevřeným koncem, která byla slovně hodnocena porotci "Hezky vystavěný krimi příběh, svižně napsané.“
Žáci získali knižní odměnu Dítě džungle od Sabiny Kueglerové a Temné lesy od Harlana Cobena. Oba také obdrželi knihu Milánek na zabití od Evy Hölzerové, organizátorky této soutěže. Knihu Milánek na zabítí také získala Eliška Peslová, žákyně sedmé třídy. Ačkoli se neumístila na třech prvních místech, její povídka zaujala natolik, že se paní Hölzerová rozhodla darovat knihu i Elišce.
Žákům gratulujeme a také děkujeme ostatním žákům, kteří se zapojili do soutěže.

Nicola Plešáková

http://www.suvicka.cz/?p=7956
 


9. května 2011